Ylva Bergqvist författare till Boken PREPP – Vegorecept för en smartare vardag

Copyright/fotograf: Lennart Weibull

Ylva Bergqvist, Författare till boken PREPP – Vegorecept för en smartare vardag.

Jag började äta mera vegetarisk mat för ca fyra år sedan säger Ylva Bergqvist, dels för att det känns bra för min kropp och för att jag gillar grönsaker men framförallt av miljömässiga skäl. Jag började med vegetariska luncher och sedan minskade jag köttet även vid vardagsmiddagarna och nu äter jag kött ca en gång i veckan. Jag kallar mig en köttätare med gröna ambitioner säger Ylva.

Ylva började sin karriär på ett stort livsmedelsföretag där hon jobbade med marknadsföring. Hon är utbildad kock och ekonom och har även gått på konstskola och läst journalistik. Eftersom hon älskar att laga mat och tycker att det är toppen att få ägna sig åt det på arbetstid så sadlade hon om och startade sitt egna företag, Welldone sthlm.  Där gör hon allt möjligt som är kopplat till mat och förutom att hon gör recept så stylar hon mat till fotografering, skriver om mat, har kurser och är hemkunskapslärare m.m. Hon har skrivit ytterligare kokböcker och gjort närmare 1000 recept till tidningar och olika företag.

Även om jag tillhör dem som gillar att laga mat så tycker jag att vardagsmatlagningen inte är den roligaste. Jag tänker att man skulle kunna laga mat på ett smartare sätt där det gynnar både miljön och hälsan och där det går åt mindre energi och mindre mat slängs säger Ylva. Jag har alltid lagat mera mat än vad som går åt och tänkte att det där kan jag konceptualisera. Vegetarisk mat passar väldigt bra att preppa då jag tycker att det behövs många komponenter för att en vegetarisk måltid ska bli riktigt god och komplett säger hon.

Ylva hämtar sin inspiration lite överallt och läser mycket om mat, både i tidningar, på webben och i sociala medier men ibland kan inspirationen finnas närmare tillhands. Att öppna kylskåpsdörren och skapa en ny maträtt på det som finns hemma kan vara riktigt inspirerande säger Ylva.

Boken släpptes i början av augusti och den har redan fått flera positiva artiklar i media och dom som har testat att ”preppa” tycker att det är toppen säger hon.

Jag frågade Ylva vad hon har för planer härnäst och hon svarade att hon hoppas på att snart få börja skriva på ytterligare en kokbok.

(Ordet prepp kommer från engelskans prepare)

Varmt välkomna in i butiken

Annika

Författare: Ylva Bergqvist
Språk: Svenska
Utgiven: 2019-08-06
Formgivare: Lukas Möllersten
Fotograf: Lennart Weibull
ISBN: 9789174249521
Förlag: Bonnier Fakta
Antal sidor: 183
Vikt: 845 gram

PREPP-Vegorecept för en smartare vardag

Dela med dina vänner

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs fler inlägg

Få de senaste nyheterna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få 10% rabatt på första köpet.

Jag godkänner En kopp näring tack integritetspolicy.

preloader