Wowigt Julbröd

W O W I G T. J U L B R Ö D

1. B R Ö D // 8 0. M I N U T E R

 

Recept och foto Josefin Kruger

I N G R E D I E N S E R :

1 pkt svarta svenska bönor

1 dl havremjölk

1 dl linfrön

1 dl sesamfrön

1 msk fiberhusk

2 dl kokande vatten

½ dl dadelsirap

3 dl havremjöl

2 tsk bikarbonat

1 tsk salt

1 dl pumpafrön

1 dl solrosfrön

1 dl russin

 

 

S Å. H Ä R. G Ö R. D U :

Sätt ugnen på 200 grader. Skölj bönorna. Mixa slätt tillsammans med havremjölken.

Blanda linfrön, sesamfrön och fiberhusk. Häll över det kokande vattnet. Vispa ihop. Rör ner dadelsirapen. Vila i ca 10 minuter.

Häll i resterande ingredienser samt bönmixet i fröblandningen. Rör till en jämn smet.

Smörj en brödfrom, ca 2 liter. Häll smeten. Strö över lite frön.

In i ugnen 45-60 minuter, tills brödet fått fin färg. Vila lite innan brödet skärs upp.

 

Smaklig spis!

Dela med dina vänner

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs fler inlägg

Färgglad påsksallad av josefine kruger
Recept

Färgglad sallad

En nyttig färgglad sallad på påsk- och vårbordet blir ju aldrig fel. Här kommer ett recept på en krispig sallad med bl.a. gulbetor, granatäpple, fetaost

Läs mer »
Få de senaste nyheterna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få 10% rabatt på första köpet.

Jag godkänner En kopp näring tack integritetspolicy.

preloader