Wowigt Julbröd

W O W I G T. J U L B R Ö D

1. B R Ö D // 8 0. M I N U T E R

 

Recept och foto Josefin Kruger

I N G R E D I E N S E R :

1 pkt svarta svenska bönor

1 dl havremjölk

1 dl linfrön

1 dl sesamfrön

1 msk fiberhusk

2 dl kokande vatten

½ dl dadelsirap

3 dl havremjöl

2 tsk bikarbonat

1 tsk salt

1 dl pumpafrön

1 dl solrosfrön

1 dl russin

 

 

S Å. H Ä R. G Ö R. D U :

Sätt ugnen på 200 grader. Skölj bönorna. Mixa slätt tillsammans med havremjölken.

Blanda linfrön, sesamfrön och fiberhusk. Häll över det kokande vattnet. Vispa ihop. Rör ner dadelsirapen. Vila i ca 10 minuter.

Häll i resterande ingredienser samt bönmixet i fröblandningen. Rör till en jämn smet.

Smörj en brödfrom, ca 2 liter. Häll smeten. Strö över lite frön.

In i ugnen 45-60 minuter, tills brödet fått fin färg. Vila lite innan brödet skärs upp.

 

Smaklig spis!

Dela med dina vänner

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Läs fler inlägg

Recept

Påsksallad

PÅSKSALLAD 1 pkt fetaost 4-5 st gulbetor 1 st rödlök 1 kruka krispsallat 1 dl granatäpple       MYNTADRESSING 1 kruka mynta 1 kruka

Läs mer »
Recept

Raw Påsktårta

RAW PÅSKTÅRTA BOTTEN: 3 dl valnötter 2 dl pumpakärnor 14 st dadlar 6 st aprikoser 1 msk kokosmjölk 1 tsk vaniljpulver 1 dl raw kakaopulver

Läs mer »
Få de senaste nyheterna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få 10% rabatt på första köpet.

Jag godkänner En kopp näring tack integritetspolicy.

preloader