Var rädd om dina händer

Var rädd om dina händer, de ska användas till så mycket. Ändå är vi inte alltid så snälla som vi borde vara och de blir både torra och spricker. I värsta fall så illa att man får riktigt ont.

Som tur är så är det aldrig för sent att göra något åt och därför ska du få lite råd på vägen.

Varför händerna blir torra

I tider då det är mycket virusinfektioner uppmanas vi att tvätta händerna och det ska vi naturligtvis göra för att skydda oss mot sjukdomar. Samtidigt gäller det att skydda våra händer och där kan en bra tvål göra skillnad.

Tvålar som tillverkas industriellt är oftast alldeles för starka och innehåller syntetiska tensider som varken är bra för huden eller miljön. Vatten i sig är också uttorkande och när vi får torra händer och sprickor har huden blivit förstörd och den barriär som normalt ska finnas där som ett försvar mot mikroorganismer har försämrats. Genom att välja en mildare tvål som också bidrar till att återfukta huden har vi kommit en bit på väg mot något bättre. Sen är det förstås viktigt att även smörja händerna något under dagen.

Varje gång man utsätter händerna för vatten utsätter man dem även för risken att bli torra. Som när man diskar där både hett vatten och diskmedel är uttorkande. Bäst är att använda sig av diskhandskar. Vintertid då vi går från kyla till värme och tvärtom är också tillfällen då vi utsätter händerna för risken att bli torra och de flesta har nog upplevt skillnaden när man är ordentlig och använder vantar eller handskar.

Varför välja en handgjord tvål

Allra bästa är förstås att välja en tvål som både tvättar rent utan att för den delen torka ut händerna. Det fina med handgjorda tvålar är inte enbart hantverket utan faktiskt produkterna som används för att skapa dem. Bland annat så innehåller de glycerin som återfettar huden. Eftersom tvålen är överfettad då den innehåller mer oljor än vad som förbrukats under förtvålningsprocessen hjälper även detta till för att återfetta.

I valet av handgjorda tvålar är ekologiska och naturliga ingredienser en av orsakerna till att det är ett bra alternativ. Industriell tvål innehåller konserveringsmedel som är en vanlig orsak till kontaktallergier. Naturliga ingredienser är inte bara snälla mot dig utan också vår natur. Många har fått uppfattning om att hårda tvålar är ohygieniska men sköter man den rätt behöver man inte vara orolig. Bakterier behöver fukt och vatten för att kunna frodas och därför är det viktigt att inte bara lägga den på handfatet utan ha en tvålkopp eller en luffakudde. Bara tvålen får torka emellanåt så kommer den både vara vårdande och hållbar.

Tips!

· Bäst är att ha flera tvålar att alternera mellan så att de får torka ut i emellanåt.

· Riv tvålen på ett rivjärn och lägg i en behållare, burk eller skrubbpåse för tvålrester. När man sen ska tvätta sig tar man några tvålflingor i handflatan och tvättar sig.

· Fyll en liten burk eller en skrubbpåse för tvålrester med tvålflingor och ha i väskan. Då är du alltid försedd med tvål när du är ute och inte vill använda den som finns på den offentliga toaletten (om det finns någon vill säga).

· Ta en extra titt på innehållsförteckningen när du ska köpa tvål. Den billiga blir inte billig i längden, vare sig för dig eller vår natur. En hård handgjord tvål räcker längre än du tror.

Jag säljer många handgjorda ekologiska och naturliga tvålar här på En kopp näring tack!

Varmt välkomna in i butiken,             Butik

Annika

Dela med dina vänner

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs fler inlägg

Få de senaste nyheterna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få 10% rabatt på första köpet.

Jag godkänner En kopp näring tack integritetspolicy.

preloader