Sensommarsallad

Recept och foto Josefin Krüger

Sensommarsallad

4 portioner // 60 minuter

Ingredienser:

Bas:

500 g gulbetor

2 msk rapsolja

4 port kvarngryn

1 kruka krispsallad

200 g småtomater

1 dl rostade solrosfrön

 

Gråärtsbollar

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

5 dl gråärtor

1 kruka persilja

1 tsk senap

2 tsk salt

1 tsk peppar

 

Hallon & mynta dressing

1/2 dl halloncidervinäger

1/2 msk senap

1 kruka mynta

1/2 dl rapsolja

1 msk vatten

1 msk lime

1 tsk örtsalt

 

Så här gör du:

Bas:

Sätt ugnen på 175 grader. Skölj och skär gulbetorna. Lägg på plåt. Ringla olja över. In i ugnen ca 20 minuter.

Koka kvarngrynen enligt anvisningar på förpackningen.

Dela krispsalladen i mindre bitar. Skär tomaterna på mitten.

Hetta upp en stekpanna. Rosta solrosfröna till gyllene färg.

 

Gråärtsbollar

Lägg gråärtorna i blöt över natten. Skölj i kallt vatten. Koka tills de blir mjuka, ca 1 timme i rikligt med vatten. Låt svalna.

Sätt ugnen på 175 grader.

Mixa ärtorna tillsammans med resterande ingredienser till en smet.

Rulla till bollar. In i ugnen 20 minuter.

 

Hallon & mynta dressing

Hacka myntan i mindre delar. Blanda ihop med resterande ingredienser till dressingen. Bland ihop dressingen med basen. Toppa med gråärtsbollar.

 

Smaklig spis!

Dela med dina vänner

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs fler inlägg

Få de senaste nyheterna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få 10% rabatt på första köpet.

Jag godkänner En kopp näring tack integritetspolicy.