Sensommarsallad

SENSOMMARSALLAD

Svensk sensommarsallad

Foto och recept Josefin Krüger.

 

4 dl bönor

4 portioner quinoa

1 st spetskål

200 g sockerärtor

2 färska rödlökar

12 st småtomater

 

MARINAD:

2 msk riven pepparrot

2 msk olja

2 tsk äppelcidervinäger

Salt

CITRONMELISS-VINÄGRETT:

10-14 st Stjälkar citronmeliss

1/2 dl rapsolja

2 msk äppelcidervinäger

1 st vitlöksklyfta

salt

Börja med att rosta bovetet, tar ca 2 timmar. Samtidigt som bovetet rostas gör marinaden till bönorna. Blanda ihop alla ingredienser. Smaka av.

Skölj av bönorna i vatten. Häll i en skål och häll över marinaden. Rör runt. Låt stå. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.

Strimla spetskålen. Hacka sockerärtorna. Skiva rödlök. Dela småtomaterna. Lägg i olika skålar. Gör citronmeliss-vinägretten. Smaka av.

Lägg upp quinoa, marinerande bönor, kål, sockerärtor, rödlök och småtomater i skålar. Ringla över vinägretten. Strössla över det rostade bovetet.

ROSTAT BOVETE:

2 dl bovete

1 msk rapsolja

2 nypor salt

Sätt ugnen på 100 grader. Lägg bovetet i en skål. Koka upp vatten. Häll över bovetet. Låt stå någon minut. Skölj i kallt vatten.

Blanda bovetet med rapsolja och salt. Sprid ut på bakplåtspapper. In i ugnen ca 2 timmar. Rör om lite då och då. Låt svalna. Förvara i en burk.

 

Smaklig spis!

Dela med dina vänner

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Läs fler inlägg

Recept

Sensommarsallad

SENSOMMARSALLAD   4 dl bönor 4 portioner quinoa 1 st spetskål 200 g sockerärtor 2 färska rödlökar 12 st småtomater   MARINAD: 2 msk riven

Läs mer »
Få de senaste nyheterna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få 10% rabatt på första köpet.

Jag godkänner En kopp näring tack integritetspolicy.

preloader