Sensommarsallad

SENSOMMARSALLAD

Svensk sensommarsallad

Foto och recept Josefin Krüger.

 

4 dl bönor

4 portioner quinoa

1 st spetskål

200 g sockerärtor

2 färska rödlökar

12 st småtomater

 

MARINAD:

2 msk riven pepparrot

2 msk olja

2 tsk äppelcidervinäger

Salt

CITRONMELISS-VINÄGRETT:

10-14 st Stjälkar citronmeliss

1/2 dl rapsolja

2 msk äppelcidervinäger

1 st vitlöksklyfta

salt

Börja med att rosta bovetet, tar ca 2 timmar. Samtidigt som bovetet rostas gör marinaden till bönorna. Blanda ihop alla ingredienser. Smaka av.

Skölj av bönorna i vatten. Häll i en skål och häll över marinaden. Rör runt. Låt stå. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen.

Strimla spetskålen. Hacka sockerärtorna. Skiva rödlök. Dela småtomaterna. Lägg i olika skålar. Gör citronmeliss-vinägretten. Smaka av.

Lägg upp quinoa, marinerande bönor, kål, sockerärtor, rödlök och småtomater i skålar. Ringla över vinägretten. Strössla över det rostade bovetet.

ROSTAT BOVETE:

2 dl bovete

1 msk rapsolja

2 nypor salt

Sätt ugnen på 100 grader. Lägg bovetet i en skål. Koka upp vatten. Häll över bovetet. Låt stå någon minut. Skölj i kallt vatten.

Blanda bovetet med rapsolja och salt. Sprid ut på bakplåtspapper. In i ugnen ca 2 timmar. Rör om lite då och då. Låt svalna. Förvara i en burk.

 

Smaklig spis!

Dela med dina vänner

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Läs fler inlägg

Färgglad påsksallad av josefine kruger
Recept

Färgglad sallad

En nyttig färgglad sallad på påsk- och vårbordet blir ju aldrig fel. Här kommer ett recept på en krispig sallad med bl.a. gulbetor, granatäpple, fetaost

Läs mer »
Få de senaste nyheterna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få 10% rabatt på första köpet.

Jag godkänner En kopp näring tack integritetspolicy.

preloader