Sandra Lindström Näringsterapeut och författare till boken Enzo Enzym

Sandra Lindström Näringsterapeut och författare till boken Enzo Enzym – På äventyr i magen.

Det är så roligt att skriva till barn för de är nyfikna och vill verkligen lära sig säger Sandra Lindström. Jag hoppas att de som läser boken har något med sig till när det blir äldre för ofta är det de små, men ofta tuffa, förändringarna som gör störst nytta. Bara detta att tugga, det händer massor av saker när vi tuggar maten ordentligt, enzymer som frigörs, salivproduktion som simuleras, signaler som skickas ner till magen bl.a. Men tyvärr är det många som slarvar med det idag säger hon.

Idén till boken fick hon på ett hälsohem där hon träffade illustratören Birgitta Pripp. Sandra och Birgitta skojade mycket om hur dom såg enzymer dansa och hoppa runt i kroppen och när veckan på hälsohemmet var slut bestämde dom sig för att göra en bok. Redan på vägen från flygplatsen började Sandra skriva på boken. Hon beskriver boken som rolig, spännande och kunskapsspäckad!

Boken har fått ett jättebra välkomnande. Sandra fick väldigt fina recensioner av en barnläkare och en hälsoinspiratör och hon har också varit ute i några andraklassare där hon läste boken och pratade om hälsa och det uppskattades mycket, både av mig och barnen säger Sandra. En fyraårig pojke fick boken i julklapp och hans mormor var tvungen att sy upp en Enzo docka för det enda barnet pratade om var Enzo Enzym och vad som händer i boken!

Då Sandra har gett ut boken själv så sköter hon också marknadsföring och distribution själv och önskar att hon hade mer tid att lägga på den. Jag har många idéer runt omkring boken säger Sandra och vi får väl se vad som händer med Enzo Enzym och hans gäng framöver!

Enzo Enzym och hans kompisar i matspjälkningskanalen.

Sandras intresse för alternativa behandlingsformer och komplementär medicin började när hennes yngsta son var sex år och fick en diagnos i sina tänder, MIH (Molar Incisor Hypomineralization), som är en mineraliseringsstörning i tänderna. Hennes sons nya sexårstand visade sig vara porös och full av karies och de sa att det fanns stor risk att alla hans kommande tänder skulle se likadana ut. Man visste inte vad det berodde på och inte heller vad man kunde göra åt det, förutom att flourlacka vilket Sandra inte ville. Där och då började hennes resa inom näringsmedicinen. Sandra har själv också varit svårt sjuk i ME och fick leta sig fram i den alternativa världen för att bli frisk.

Sandra älskar sitt jobb som näringsterapeut, det är så spännande att ha förståelse för hur biokemin i kroppen fungerar säger hon. Och ofta, med mycket små medel, kan man ändra ett tillstånd och en symtombild som kan vara jättejobbig för någon. Det är också så viktigt med kunskap om hur kroppen fungerar för då kan vi göra skillnad!

Dom som kommer till Sandra har alla möjliga symtom och kan ha väldigt stora besvär. Det är så oerhört roligt att få följa dem och se hur de blir bättre. Med kost och rätt näring händer mycket säger hon. Sandra jobbar också med Bicom Bioresonans, Hårmineralanalys, DNA tester, Kraniosakral Behandling samt Healing som alla är väldigt bra terapier för att hjälpa människor att läka och finna hälsa.

Att läka är en holistisk process och kräver tid, tillit och tålamod. Det går inte att vända ett tillstånd på en kaffekvart säger hon. Men ofta upplever mina klienter en förbättring inom snar tid, vissa faktiskt på bara några veckor och vissa till och med första dagarna de gör en förändring. Vi är alla olika och unika i vår biokemi och vi läker också olika säger Sandra.

Men för att bli frisk krävs oftast en längre tids fokus och arbete säger Sandra. Allt beror också på hur länge du har haft dina symtom, tyvärr kommer ju många till alternativvården som sista utväg vilket ju är förståeligt då det kostar att gå till oss eftersom vi inte ingår i den allmänna sjukvårdsförsäkringen. Men det är underbart att se deras lättnad när de förstår vad det handlar om och att det faktiskt går att göra något åt deras besvär och deras glädje och engagemang när förbättringarna kommer.

Jag frågade Sandra vad hon har för planer framöver och hon svarade att hon kommer att sjösätta några kurser och föreläsningar tillsammans med en kollega, Anette Ljungqvist, som är KBT Terapeut och NLP coach. Deras kompetenser kompletterar varandra och dom har startat en ungdomsgrupp, Peptalk, som kommer att lanseras i höst samt en kurs/utbildning, Ditt liv 2.0, som är en ”uppgraderingskurs i hälsa” för vuxna.

Hon kommer också att fortsätta sin utbildning till Kraniosakral Terapeut och har precis börjat med elevbehandlingar. Det innebär att jag får en ny tjänst på kliniken säger hon, vilket är oerhört roligt! Kraniosakral behandling är magiskt och en oerhört effektiv behandling.

Som egenföretagare finns det alltid att göra och det gäller att leva som man lär säger Sandra så jag lägger extra fokus på min egen hälsa denna höst och uppgraderar mig själv helt enkelt!

Varmt välkomna in i butiken där jag säljer Sandra Lindström bok

Enzo Enzym – på äventyr i magen

Annika 

 

 

 

Dela med dina vänner

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs fler inlägg

Få de senaste nyheterna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få 10% rabatt på första köpet.

Jag godkänner En kopp näring tack integritetspolicy.

preloader