Påsken står för dörren och en god tårta hör påsken till. Här kommer förra påskens favorit recept på en underbar färgglad Raw Påsktårta med bl.a. valnötter, dadlar och mango.
RAW PÅSKTÅRTA
BOTTEN:
3 dl valnötter
2 dl pumpakärnor
14 st dadlar
6 st aprikoser
1 msk kokosmjölk
1 tsk vaniljpulver
1 dl raw kakaopulver
1/2 tsk salt
1/2 dl kakonibs
MITTEN:
2 dl fet kokosmjölk
2 msk dadelsirap
1/2 dl ljus tahini
1 kardemumma
TOPPEN:
2 bananer
1 pkt fryst mango
2 msk citronsaft
2 dl kokosmjölk
1 tsk gurkmejapulver
1 nypa vaniljpulver
TOPPING:
1 dl granatäpplekärnor
SÅ HÄR GÖR DU:
BOTTEN:
Mixa valnötter och pumpafrön till ett mjöl. Tillsätt resterande ingredienser. Mixa till en deg. Tillsätt ev mer kokosmjölk om den är för torr.
Tyck ut degen i en rund form med avtagbara kanter, ca 20 cm i diameter.
MITTEN:
Häll alla ingredienser i en bunke. Rör ihop. Smaka av.
Häll över botten. Sprid ut över hela. In i frysen minst 30 min.
TOPPEN:
Lägg alla ingredienser i en mixer. Mixa slätt.
Ta ut kakan från frysen. Häll över smeten. In i frysen minst 2 timmar.
Ta fram i rumstemperatur 20 min innan servering. Toppa med granatäpplekärnor. NJUT!