Favorit i Repris – Raw Påsktårta

Påsken står för dörren och en god tårta hör påsken till. Här kommer förra påskens favorit recept på en underbar färgglad Raw Påsktårta med bl.a. valnötter, dadlar och mango.

RAW PÅSKTÅRTA

BOTTEN:

Recept och foto Josefin Krüger

3 dl valnötter

2 dl pumpakärnor

14 st dadlar

6 st aprikoser

1 msk kokosmjölk

1 tsk vaniljpulver

1 dl raw kakaopulver

1/2 tsk salt

1/2 dl kakonibs

 

MITTEN:

2 dl fet kokosmjölk

2 msk dadelsirap

1/2 dl ljus tahini

1 kardemumma

 

TOPPEN:

Recept Josefin Krüger

2 bananer

1 pkt fryst mango

2 msk citronsaft

2 dl kokosmjölk

1 tsk gurkmejapulver

1 nypa vaniljpulver

 

TOPPING:

1 dl granatäpplekärnor

 

SÅ HÄR GÖR DU:

BOTTEN:

Mixa valnötter och pumpafrön till ett mjöl. Tillsätt resterande ingredienser. Mixa till en deg. Tillsätt ev mer kokosmjölk om den är för torr.

 

Tyck ut degen i en rund form med avtagbara kanter, ca 20 cm i diameter.

 

MITTEN:

Häll alla ingredienser i en bunke. Rör ihop. Smaka av.

 

Häll över botten. Sprid ut över hela. In i frysen minst 30 min.

 

TOPPEN:

Lägg alla ingredienser i en mixer. Mixa slätt.

Recept och foto Josefin Krüger

 

Ta ut kakan från frysen. Häll över smeten. In i frysen minst 2 timmar.

 

Ta fram i rumstemperatur 20 min innan servering. Toppa med granatäpplekärnor. NJUT!

Dela med dina vänner

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs fler inlägg

Färgglad påsksallad av josefine kruger
Recept

Färgglad sallad

En nyttig färgglad sallad på påsk- och vårbordet blir ju aldrig fel. Här kommer ett recept på en krispig sallad med bl.a. gulbetor, granatäpple, fetaost

Läs mer »
Få de senaste nyheterna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få 10% rabatt på första köpet.

Jag godkänner En kopp näring tack integritetspolicy.

preloader