Raw Bananasplitt

Jag älskar efterrätter men dissar industriellt socker så gott jag kan och försöker att undvika sötsaker till vardags. När jag själv gör efterrätt så sötar jag med lönnsirap, rå oprocessad honung från Svenska Biodlare, banan och/ eller dadlar. Bananasplitt är ju en favorit och är lätt att göra raw.

Raw Bananasplitt

Foto Ylva Bergqvist

Fryst banan som du mixar till glass.

Cashewgrädde eller kokosgrädde är också gott till och vill du ha lite sötma i din grädde kan du blanda i lite lönnsirap.

Servera tillsammans med banan och chokladsås.

Jag smälte en chokladkaka från Vintage Plantations som dock innehåller rårörsocker men som är glutenfri, mjölkfri, sojafri och vegansk och som tillverkas i Umeå. Jag använde den med lakrits i och då kan det vara gott med lite hallon till din bananasplitt.

Vintage Plantations mörk 65% Choklad med Lakrits

Lite krossade nötter att strö över.

Smaklig spis!

 

Lönnsirap innehåller en mängd vitaminer, mineraler och andra näringsämnen samt polyfenoler som är ett naturligt antiinflammatoriskt och antioxidant ämne. Lönnsiraps framställs från saven av rödlönn och sockerlönn i USA och Kanada. Se dock till att köpa ekologisk och 100% ren lönnsirap och förväxla inte med den onyttiga Pancake Syrup. Det är i den 100% rena lönnsirapen som hälsofördelarna finns.

Dela med dina vänner

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs fler inlägg

Få de senaste nyheterna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få 10% rabatt på första köpet.

Jag godkänner En kopp näring tack integritetspolicy.

preloader