Om mig

Mitt namn är Annika. Jag har haft två ärkefienden i livet; cancer och stress. Jag har kämpat mot dessa två under en tid och de erfarenheter och kunskaper jag samlat på mig vill jag nu dela med mig av.

Cancer drabbade min mamma 2009, men jag fick tack och lov ytterligare 9 år med henne innan hon somnade in. Mamma lärde mig tidigt att älska naturen och vad den hade att erbjuda. Samtidigt så växte jag upp på 70- och 80-talen i en era då halvfabrikat sågs som en frälsning och hälsofrågor endast intresserade en liten klick entusiaster.

Stressen har under årens lopp gjort mig riktigt sjuk. Så till den grad att jag tappade allt mitt hår, till följd av utslag och jag väntar och hoppas fortfarande på att det ska komma tillbaka.

Mammas sjukdomsförlopp i kombination med min egen utmattning till följd av stress fick mig att börja utforska ämnet självläkning. Kroppen har en enastående förmåga att läka sig själv men behöver ofta lite hjälp på traven i form av rätt kost, rörelse och andning, men också att man tar hand om tankar och känslor. Helheten behöver fungera för självläkningen ska få ske och ge den hälsa både du och jag förtjänar.

I processen att läka mig själv från stress flyttade jag tillbaka till Åkersberga där jag växte upp. Jag utbildade mig till Kost- och Näringsrådgivare och Basmedicin på Axelsons GI. Jag fick idén om att dela med mig av mina kunskaper. Jag startade företaget ”En kopp näring tack” som också blev en webbshop med de produkter jag tyckte fungerade för mig och med de ingredienser jag vet är viktiga byggstenar på väg mot självläkning.

Huden – kroppens största organ

Huden är både porös och genomtränglig och det gör den känslig och utsatt av omvärlden. Eftersom jag själv drabbats hårt av utslag till följd av stress så är jag extra vaksam och noggrann med min hudvårdsrutin och innehållet i de produkter jag använder. Jag vill mata både insidan och utsidan med näringsrika produkter.

Produkter till min hudvårdsrutin

Jag vill arbeta både med insidan och utsidan. Själv valde jag att ta ansvar för min hälsa och hitta en balans mellan kropp och själ med näringsrik kost, vitaminer, mineraler och örter och en bra hudvårdsrutin. Det har gjort mig frisk och välmående igen och har fått min hy att stråla.

De varumärken du hittar hos mig är handplockade av mig. Exempel på varumärken som jag är stolt över är Dr Sannas, Organics by Sara, Malin i Ratan och Mood Organic Oils. Alla mina produkter är tillverkade i Sverige och är ekologiska.

Produkter som värnar om miljön

I mitt sortiment har jag också andra svensktillverkade produkter med omsorg för människor och vår miljö. Du hittar bland annat smycken i återvunnet silver från MNOP Jewelry, Necessärer & Make-upväskor från Ulrika Gyllstad, Choklad från Vintage Plantations och mycket annat.

Varmt Välkomna in!

Du är välkommen att kontakta mig om du har några frågor