Om mig

Mitt namn är Annika. Jag har haft två ärkefiender i livet; cancer och stress. Jag har kämpat mot dessa två under en tid och de erfarenheter och kunskaper jag samlat på mig vill jag nu dela med mig av.

Cancer drabbade min mamma 2009, men jag fick tack och lov ytterligare 9 år med henne innan hon somnade in. Mamma lärde mig tidigt att älska naturen och vad den hade att erbjuda. Samtidigt så växte jag upp på 70- och 80-talen i en era då hel- och halvfabrikat sågs som en frälsning och hälsofrågor endast intresserade en liten klick entusiaster.

Stressen har under årens lopp gjort mig riktigt sjuk till den grad att jag led av utslag på hela kroppen till och från och tappade allt mitt hår 2016.

Mammas sjukdomsförlopp i kombination med min egen utmattning till följd av stress fick mig att börja utforska ämnet självläkning. Kroppen har en enastående förmåga att läka sig själv men behöver ofta lite hjälp på traven i form av rätt kost, rörelse och andning, men också att man tar hand om tankar och känslor. Helheten behöver fungera för att självläkningen ska få ske och ge den hälsa både du och jag förtjänar.

I processen att läka mig själv från stress flyttade jag tillbaka till Åkersberga där jag växte upp. Jag utbildade mig till Kost- och Näringsrådgivare och i Basmedicin på Axelsons GI. Jag fick idén att dela med mig av mina kunskaper och 2017 startade jag företaget ”En kopp näring tack”. 2019 öppnade jag min webbshop med de produkter som fungerade för mig och med de ingredienser jag vet är viktiga byggstenar på väg mot självläkning.

Mitt tillfrisknande har tagit sin tid och jag är inte helt återställd ännu. Jag valde den svåra vägen att gå på grunden med vad som gjorde mig sjuk för att sedan eliminera orsaken och det tar tid. Jag började med att gå till en homeopat som har hjälpt mig otroligt mycket. Jag följer sedan många år tillbaka Medical Medium på sociala medier och han har verkligen fått mig att förstå vad hälsa innebär.

Jag har fått tillbaka en del hår och alla utslag är så gott som borta. Jag är mycket piggare och har en normal kroppsvikt som jag trivs otroligt bra med. Jag har inga underliggande sjukdomar och äter inga mediciner. Min hy i ansiktet är otroligt välmående med en fin lyster. Jag är väldigt tacksam att jag har kommit så här långt i mitt välmående.

Huden – kroppens största organ

Huden är både porös och genomtränglig och det gör den känslig och utsatt av omvärlden. Eftersom jag själv drabbats hårt av utslag till följd av stress så är jag extra vaksam och noggrann med min hudvårdsrutin och innehållet i de produkter jag använder.

Själv valde jag att ta ansvar för min hälsa och hitta en balans mellan kropp och själ med näringsrik kost, vitaminer, mineraler och örter och en bra hudvårdsrutin. Jag vill mata både insidan och utsidan med näringsrika produkter. Det har gjort mig frisk och välmående igen och har fått min hy att stråla.

Produkter till min hudvårdsrutin

De varumärken du hittar utav naturlig hudvård  hos mig är handplockade av mig. Exempel på varumärken som jag är stolt över är Dr Sannas, Organics by Sara, Ekendahls, Naturlig Deo, Humle från Kalvsved och Malin i Ratan.

Alla mina hudvårdsprodukter är naturliga och ekologiska.

hudvård

Produkter som värnar om miljön

I mitt sortiment har jag också andra produkter med omsorg om människor, djur och vår miljö. Du hittar bland annat smycken i återvunnet silver och guld från MNOP Jewelry, Bivaxljus från Svenska Bivaxljus, Necessärer & Make-upväskor från Gyllstad, Bivaxsalvor från Ockelbo bi och mycket annat.

Varmt Välkommen in!

Du är välkommen att kontakta mig om du har några frågor

Få de senaste nyheterna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få 10% rabatt på första köpet.

Jag godkänner En kopp näring tack integritetspolicy.

preloader