Ny forskning visar att blåbär kan skydda mot sjukdom

Blåbär innehåller flera olika ämnen som kan skydda mot sjukdom.

I en Artikel från SVT Nyheter/Örebro ”Ny forskning: Kan blåbär ge samma effekt som dyra mediciner?” från den 2 mars 2019 så hade 25 hjärtpatienter på Universitetssjukhuset i Örebro ätit frystorkat blåbärspulver i åtta veckor och resultatet blev överraskande! Kolesterolhalten sänktes och prestationsförmågan ökade.

50 patienter behandlades efter en hjärtinfarkt i en pilotstudie där alla patienter fick ett läkemedel i hög dos som sänker kolesterolet, 25 av dessa patienter fick också ett tillskott på 40 g frystorkat blåbärspulver per dag vilket motsvarar ett halvt kilo färska blåbär. Det intressanta var att blåbärsgruppen sänkte sitt kolesterolvärde till en nivå som eventuellt kan skydda mot nya hjärt- kärlhändelser vilket är lägre än vad dom patienter som bara åt läkemedlet gjorde, säger forskaren Cecilia Bergh.

Blåbärspulvret hade även positiv effekt på patienternas fysiska prestationsförmåga vilket visade sig genom att patienterna kunde gå längre sträckor.

900 personer på fyra sjukhus ska i höst ingå i en mera omfattande studie på blåbärspulvrets effekt på hjärt-kärlsjukdomar.

Du kan läsa hela artikeln om du klickar på länken nedan:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/orebro/blabar-ger-samma-effekt-som-svindyra-mediciner

 

Själv var jag ute i veckan och plockade blåbär i skogen men tyvärr var det många som redan varit där och plockade! Fick dock ihop så att det räcker som tillbehör till min frukost i några dagar. Alltid godare när man själv har plockat. Jag brukar även köpa frysta blåbär på vintern eller så använder jag Dr Sannas Kärleksblandning.

 

Jag säljer Dr Sannas Kärleksblandning som är ett utmärkt sätt att få i sig blåbär och även andra bär här på En Kopp Näring Tack:

Kärleksblandning

Dr Sannas Kärleksblandning (Vitality Mix)

 

Här kommer en länk till Dr Sannas Kärleksgröt där Kärleksblandningen ingår:

https://drsannas.se/dr-sannas-karleksgrot/

 

Varmt välkomna in i butiken

Annika

 

 

Dela med dina vänner

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs fler inlägg

Få de senaste nyheterna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få 10% rabatt på första köpet.

Jag godkänner En kopp näring tack integritetspolicy.

preloader