MNOP Jewelry – Smycken i återvunnet silver

Magdalena på MNOP Jewelry

MNOP Jewelry, handgjorda smycken i återvunnet silver

Jag tror att det är hög tid att ställa om samhället, både för att rädda klimatet och den natur som finns kvar. Jag vill vara en del av en lösning, inte en del av problemet. Så resonerar Magdalena Nehm, som skapar avslappnande, miljövänliga vardagssmycken i återvunnet silver.

MNOPs smycken designas och tillverkas i deras silversmedja hemma i norra Småland med fokus på att tillverka produkter som är hantverksmässiga och producerade i Sverige av återvunnet material. Mitt hjärta smälter varje gång jag får ett meddelande av en kund som säger ”Jag fick mitt MNOP-smycke i förra veckan, jag älskar det och har haft det varje dag”. Då har jag lyckats säger Magdalena.

Magdalenas intresse för design väcktes redan som barn, hon älskade att sy och som tonåring var det mesta i garderoben sytt eller omarbetat av henne. Hon upptäckte hur fantastiskt roligt det var att designa för människor. Det är verkligen en ära att designa saker som någon vill bära på sin egen kropp säger hon. Hon utbildade sig inom mode och jobbade som teknisk designer på ett företag, men drömmen om ett eget företag växte sig starkare, och när företaget hon jobbade för gick i konkurs så bestämde hon sig för att satsa på eget företag.

Magdalena var gravid med sitt andra barn och hennes man gav henne en helgkurs i silversmide som avkoppling innan bebisen kom. Materialet vi jobbade med var helt annorlunda än att jobba med textil säger Magdalena, och det var så roligt. Det var ju fortfarande design för kroppen som skall bäras och levas. Och sen har bara passionen vuxit och vuxit.

I min bransch finns företag där smycken produceras i för stora volymer med dåliga arbetsförhållanden och inte förväntas hålla mer än några veckor innan pläteringen slits bort och blir fula och flammiga när metallen kommer fram. Och då inte återvinns utan slängs i soporna säger Magdalena. Jag vill utveckla hållbarhetsarbetet både vad gäller själva produkten men även allt runtomkring som datorer, möbler, transporter mm. Jag ser verkligen upp till människor som vågar leva efter sina värderingar, vågar starta företag, vågar förändra samhället till mer solidariskt och de som vågar utveckla produkter för hur de vill att världen ska se ut, istället för hur den är idag.

 

Jag säljer ett urval av MNOP Jewelrys smycken i återvunnet silver här på En Kopp Näring Tack:

MNOP Jewelry Armband Recycle

MNOP Jewelry Ring Recycle

MNOP Jewelry Armband Tvinnad

MNOP Jewelry Långt halsband Bark

MNOP Jewelry Kort halsband Bark

MNOP Jewelry Kort halsband Bark

Mitt personliga favorit smycke just nu från MNOP Jewelry är ringen Halo.

MNOP Jewelry Ring Halo

Varmt välkomna in i butiken

Annika

Dela med dina vänner

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs fler inlägg

Få de senaste nyheterna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få 10% rabatt på första köpet.

Jag godkänner En kopp näring tack integritetspolicy.

preloader