Kalvsved – Naturlig handtillverkad hudvård med ekologisk Humle

För ca 7 år sedan bröt Elina och hennes man Tobias upp med sitt liv i Stockholm för att driva ett KRAV-certifierat lantbruk i Kalvsved som ligger mellan Östergötland och det Småländska höglandet i Sveriges näst minsta kommun Ydre, med ca 3.800 invånare. Det var också en självklarhet att fortsätta fullt ut med ekologiska råvaror i deras hudvårdsproduktion och på gården odlar dom också den humle som dom bl.a. använder i sina hudvårdsprodukter.

Att jobba som egen företagare inom naturlig hudvård är så otroligt roligt säger Elina. Vi får dagligen feedback från våra kunder där de berättar sina personliga upplevelser kring våra produkter och ibland delar de med sig av solskenshistorier där våra produkter har bidragit till att både kroniska och akuta åkommor har lagt sig. Att få jobba med något, som på riktigt ökar livskvalitén för både människor och djur, det ger en daglig känsla av tacksamhet säger hon.

Intresset för naturlig hudvård har funnits med mig genom uppväxten säger Elina och när vi gav oss tid, plats och tankerum att verkligen börja arbeta med det som intresse så utvecklades det till vårat jobb och liv. Elina säger att dom hämtar inspiration i nära och käras behov och i naturen. Det kan vara trasiga hantverkshänder eller specifika hudproblem. Då vänder vi oss till både våra befintliga kunskaper och till växternas kraft och införskaffar nya kunskaper genom att studera gammal kunskap och nya studier för att sätta samman recept så att innehållet tillsammans med vår humleolja kan lösa det behov vi ämnar lösa.

Vi har valt att använda oss av enbart ekologiska råvaror säger Elina samt att driva vårat lantbruk med humlen ekologiskt. Så långt det är möjligt försöker vi köpa råvaror direkt från producenter i Sverige och Europa. Hållbarhet för oss är även att ha en välmående arbetsgrupp där vi tillsammans hjälps åt för att alla ska kunna ha den livsbalans var och en behöver för att må bra. Vi har inga fasta arbetstider utan var och en disponerar sin tid som den vill under hela arbetsmånaden.

Nyheter som nyligen släppts är för hund och häst, dom får precis som vi hudproblem av olika inre och yttre orsaker säger Elina. Med våra HUMLE-produkter fokuserar vi på att först läka ut och sedan stärka hyn så att den själv kan hålla problemet borta. Vi har släppt HUMLE Raska Tassar för hundens tassproblem och HUMLE Djuriska droppar som kan användas för öronrengöring och även mindre hundområdet. Emottagandet har varit överväldigande och vi är så glada över att ha hjälpt så många hundar bli av med sitt slickande och kliande pga smärta och klåda säger hon.

Elina säger att deras produkter egentligen skulle kosta det tredubbla utifrån att de är handtillverkade i Sverige med enbart högkvalitativa ekologiska oljor med humleolja som vi odlar själv. Men för oss är det viktigt att nå ut med våra produkter så att var och en själv kan bilda sig en ny referenspunkt kring hudvård. Naturligt på riktigt är det nya självklara.

 

 

 

”Denna HUMLE smörja har räddat min hud i vinter. En favorit bland favoriter. Rekommenderas starkt”

 

 

 

 

”HUMLE Raska Tassar har varit en storsäljare sen vi tog in den i butiken”

Varmt välkomna in!

Annika

 

Dela med dina vänner

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs fler inlägg

Få de senaste nyheterna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få 10% rabatt på första köpet.

Jag godkänner En kopp näring tack integritetspolicy.

preloader