Juligt fröknäcke och julig röra

J U L I G T. F R Ö K N Ä C K E

2. P L Å T A R // 6 0. M I N U T E R

 

I N G R E D I E N S E R :

Recept och foto Josefin Krüger @hosjosefin

2 dl solrosfrön

1 dl pumpafrön

2 dl sesamfrön

2 dl linfrön

2 msk fiberhusk

1 tsk nejlika

2 tsk kanel

2 tsk ingefära

2 tsk pomerans

1 tsk salt

4 dl vatten

2 msk rapsolja

 

 

S Å. H Ä R. G Ö R. D U :

Sätt ugnen på 175 grader.

 

Häll alla torra ingredienser i en bunke. Slå över vatten och olja. Blanda noga runt. Låt svälla några minuter.

 

Kavla ut mellan två bakplåtspapper. Skär bitar med en kniv.

 

In i ugnen 40 minuter. Låt svalna. Bryt bitarna.

 

 

J U L R Ö R A

1. S K Å L // 5. M I N U T E R

 

Recept och foto Josefin Krüger @hosjosefin

I N G R E D I E N S E R :

1 förp vita svenska bönor

3 msk apelsinsaft

1 msk rapsolja

zesten från 1 apelsin

1 tsk mortlad nejlika

1 tsk salt

 

 


S Å. H Ä R. G Ö R. D U :

Riv av det gula på apelsinskalet. Spara. Dela på mitten. Pressa ut saft. Häll i mixer

 

Mixa apelsinsaft och apelsinzest (rivet apelsinskal) med resterande ingredienser. Mixa slätt.

 

Smaklig spis!

Recept och foto Josefin Krüger @hosjosefin

Dela med dina vänner

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs fler inlägg

Färgglad påsksallad av josefine kruger
Recept

Färgglad sallad

En nyttig färgglad sallad på påsk- och vårbordet blir ju aldrig fel. Här kommer ett recept på en krispig sallad med bl.a. gulbetor, granatäpple, fetaost

Läs mer »
Få de senaste nyheterna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få 10% rabatt på första köpet.

Jag godkänner En kopp näring tack integritetspolicy.

preloader