Juligt fröknäcke och julig röra

J U L I G T. F R Ö K N Ä C K E

2. P L Å T A R // 6 0. M I N U T E R

 

I N G R E D I E N S E R :

Recept och foto Josefin Krüger @hosjosefin

2 dl solrosfrön

1 dl pumpafrön

2 dl sesamfrön

2 dl linfrön

2 msk fiberhusk

1 tsk nejlika

2 tsk kanel

2 tsk ingefära

2 tsk pomerans

1 tsk salt

4 dl vatten

2 msk rapsolja

 

 

S Å. H Ä R. G Ö R. D U :

Sätt ugnen på 175 grader.

 

Häll alla torra ingredienser i en bunke. Slå över vatten och olja. Blanda noga runt. Låt svälla några minuter.

 

Kavla ut mellan två bakplåtspapper. Skär bitar med en kniv.

 

In i ugnen 40 minuter. Låt svalna. Bryt bitarna.

 

 

J U L R Ö R A

1. S K Å L // 5. M I N U T E R

 

Recept och foto Josefin Krüger @hosjosefin

I N G R E D I E N S E R :

1 förp vita svenska bönor

3 msk apelsinsaft

1 msk rapsolja

zesten från 1 apelsin

1 tsk mortlad nejlika

1 tsk salt

 

 


S Å. H Ä R. G Ö R. D U :

Riv av det gula på apelsinskalet. Spara. Dela på mitten. Pressa ut saft. Häll i mixer

 

Mixa apelsinsaft och apelsinzest (rivet apelsinskal) med resterande ingredienser. Mixa slätt.

 

Smaklig spis!

Recept och foto Josefin Krüger @hosjosefin

Dela med dina vänner

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Läs fler inlägg

Färgglad påsksallad av josefine kruger
Recept

Färgglad sallad

En nyttig färgglad sallad på påsk- och vårbordet blir ju aldrig fel. Här kommer ett recept på en krispig sallad med bl.a. gulbetor, granatäpple, fetaost

Läs mer »
Få de senaste nyheterna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få 10% rabatt på första köpet.

Jag godkänner En kopp näring tack integritetspolicy.

preloader