J U L I G T. F R Ö K N Ä C K E
2. P L Å T A R // 6 0. M I N U T E R
I N G R E D I E N S E R :
2 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
2 dl sesamfrön
2 dl linfrön
2 msk fiberhusk
1 tsk nejlika
2 tsk kanel
2 tsk ingefära
2 tsk pomerans
1 tsk salt
4 dl vatten
2 msk rapsolja
S Å. H Ä R. G Ö R. D U :
Sätt ugnen på 175 grader.
Häll alla torra ingredienser i en bunke. Slå över vatten och olja. Blanda noga runt. Låt svälla några minuter.
Kavla ut mellan två bakplåtspapper. Skär bitar med en kniv.
In i ugnen 40 minuter. Låt svalna. Bryt bitarna.
J U L R Ö R A
1. S K Å L // 5. M I N U T E R
I N G R E D I E N S E R :
1 förp vita svenska bönor
3 msk apelsinsaft
1 msk rapsolja
zesten från 1 apelsin
1 tsk mortlad nejlika
1 tsk salt
S Å. H Ä R. G Ö R. D U :
Riv av det gula på apelsinskalet. Spara. Dela på mitten. Pressa ut saft. Häll i mixer
Mixa apelsinsaft och apelsinzest (rivet apelsinskal) med resterande ingredienser. Mixa slätt.
Smaklig spis!