Intervju med Josefine Krüger

Josefin Krüger från Göteborg driver instagram konto, hosjosefin, sen 2018 där hon postar egna recept varje dag. Det var på instagram som jag upptäckte henne och nu hjälper hon mig med inspirerande och nyttiga recept till En kopp närig tack. Du kan läsa min intervju med henne här.

Josefin har alltid gillat att experimentera i köket sedan hon var liten men säger att då var det mer oätligt än ätligt. Hennes riktiga matintresse kom när hon flyttade hemifrån och själv fick välja vad hon ville äta varje dag och det växte sig allt starkare när hon bodde i Australien under ett halvår. Hon hämtar inspiration framförallt genom att läsa massa kokböcker och matmagasin. Jag älskar att sitta och bläddra, sätta post-it-lappar för att sedan skapa min egen variant av recepten säger Josefin. Även sociala medier så som instagram, bloggar och pinterest finner hon inspiration. Hon säger att det går verkligen att lära sig så mycket om man är öppen och försöker suga in från sin omgivning. Har lärt mig att våga fråga om allt för då lär jag mig så mycket mera säger hon. Hon beskriver sitt matintresse som NYFIKENHET, GLÄDJE OCH KÄRLEK.

Josefin pluggar arkitektur och teknik på Chalmers i Göteborg men har just nu en paus och pluggar strökurser inom mat och hälsa och jobbar som köksarkitekt på Kitchen & Beyond och på en supermysig lunchrestaurang Soup & The Kitchen. Hon är även yogaledare på Friskis & Svettis och WORK:OUT samt har en podd VARDAGSMAGI tillsammans med en vän. Josefin säger att hon just nu funderar på vad hon verkligen vill göra men säger att det är svårt. I min allra bästa värld vill jag gärna jobba vidare och expandera i matbranschen, ha en liten yogastudio men också ha ett ben inom arkitektur kopplat till matupplevelser. Att kunna jobba med mina tre största intressen hade varit en dröm säger Josefin.

Just nu säger Josefin att hon är inne i en sötsaks period och det blir mycket bakning hemma. Hon säger att det förmodligen beror på våren och ljuset och att hon då kanske behöver lite extra energi. Jag är väldigt svag för allt som innehåller bananer. Älskar att utmana mig genom att försvenska recept som egentligen är baserade på råvaror från andra länder, tex risotto och att istället för att använda risottoris använder jag havreris och det blir MAGISKT! Råvarorna är viktiga tycker Josefin och det är mycket roligare att jobba med fina, härliga råvaror som jag känner till ursprunget på för då har jag en helt annan koppling till maten jag lagar säger hon. Jag handlar i största mån alltid så närproducerat som möjligt delvis för att gynna bönderna men också för att hon tror på att det är bättre för oss att ha så kort transportsträcka för våra råvaror ur näringssynpunkt. Finns det inte ekologiskt/KRAV/svenskt av det jag tänker köpa så blir det oftast något annat som min fantasi där och då får bestämma.

Josefin säger att det helt klart slängs en hel del inom matbranschen som skulle kunna användas. Jag tycker att det är superviktigt att försöka se råvarornas hela kompetens, inte bara göra som man alltid har gjort, och på så sätt våga vidga sina vyer. Broccolistammen är supergod att hyvla tunt och blanda i sallad, ugnsrostad med olja och salt eller mixa i en soppa. På tal om soppa så går det mesta som ser lite trötta ut perfekt att slänga ner här. Så varför inte ha en låda med stammar/stjälkar i kylen som sedan får bli bas till en härlig soppa eller kanske en god röra. Josefin säger att det är verkligen fantastiskt att lyckas få ihop en smakbild, som hon haft i huvuden, på tallriken. Hon brukar samla ihop massvis med recept som hon gillar och inspireras av och sen försöker hon lägga till/byta ut mot det som hon tror hade kunnat passa ännu bättre eller ge det en annan touch.

Josefins alla recept hittar du under Inspiration.

Här kommer tre favoriter:

Kokos & Mangoglass

Sensommarsallad

Saffranskaka

Varmt välkomna in!

 

Dela med dina vänner

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs fler inlägg

Färgglad påsksallad av josefine kruger
Recept

Färgglad sallad

En nyttig färgglad sallad på påsk- och vårbordet blir ju aldrig fel. Här kommer ett recept på en krispig sallad med bl.a. gulbetor, granatäpple, fetaost

Läs mer »
Få de senaste nyheterna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få 10% rabatt på första köpet.

Jag godkänner En kopp näring tack integritetspolicy.

preloader