Gyllene julsallad med tofujulkulor

GYLLENE JULSALLAD MED TOFUJULKULOR

4-6 PORTIONER // 60 MINUTER

 

T O F U J U L K U L O R

Recept och foto Josefin Krüger.

I N G R E D I E N S E R :

2 paket Tofu

1 dl solrosfrön

1 dl havregryn

2 st Ägg

3 msk senap

1 msk lökpulver

1 msk vitlökspulver

2 tsk malen kryddpeppar

2 tsk kanel

2-3 tsk örtsalt

rapsolja till stekning

 

S Å. H Ä R. G Ö R. D U :

Häll av vätska från tofun. Pressa ut vattnet i en ren kökshandduk. Smula sönder tofun till en färsliknande konsistens i en bunke.

 

Mixa solrosfrön och havregryn. Blanda ihop tillsammans med den smulade tofun och resterande ingredienser. Formar till bollar. Stek i rapsolja till de har fin färg.

 

G Y L L E N E. H A V R E R I S

I N G R E D I E N S E R :

1 tsk rapsolja

0.5 g saffran

3 dl havreris

4 dl vatten

½ tsk salt

 

S Å. H Ä R. G Ö R. D U :

Värm en kastrull med olja. Häll i saffran och havreriset. Stek någon minut. Häll på vatten och salt. Koka 12 minuter. Låt svalna.

 

S A L L A D

I N G R E D I E N S E R :

600 g rödkål

1 tsk salt

200 g grönkål

2 små äpplen

 

A P E L S I N – K A R D E M U M M A D R E S S I N G :

Zesten från 1 apelsin

1 dl apelsinsaft

1/2 dl rapsolja

2 tsk äppelcidervinäger

1 msk honung

2 tsk kardemumma

2 krm kryddpeppar

1 tsk örtsalt

 

T O P P I N G :

1 dl granatäpplekärnor

1 dl valnötter

 

S Å. H Ä R. G Ö R. D U :

Strimla rödkålen tunt. Lägg i en skål. Häll på salt. Massera in tills kålen släpper ifrån sig lite vatten.

 

Riv av grönkålen från de grövsta stjälkarna i små bitar. Spara stjälkarna och gör tex pesto, ha i smoothie/soppa. Massera in lite salt. Lägg i skålen.

 

Skiva äpplena i små halvmånar. Lägg i skålen.

 

Rör ihop dressingen. Häll över i skålen. Blanda runt rödrödkål, grönkål, äpple och dressing.

 

Häll på saffranshavreriset. Blanda runt lite försiktigt. Toppa med granatäpplekärnor och rostade valnötter

 

Smaklg spis!

 

Dela med dina vänner

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Läs fler inlägg

Recept

Sensommarsallad

SENSOMMARSALLAD   4 dl bönor 4 portioner quinoa 1 st spetskål 200 g sockerärtor 2 färska rödlökar 12 st småtomater   MARINAD: 2 msk riven

Läs mer »
Få de senaste nyheterna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få 10% rabatt på första köpet.

Jag godkänner En kopp näring tack integritetspolicy.

preloader