GYLLENE JULSALLAD MED TOFUJULKULOR
4-6 PORTIONER // 60 MINUTER
T O F U J U L K U L O R

I N G R E D I E N S E R :
2 paket Tofu
1 dl solrosfrön
1 dl havregryn
2 st Ägg
3 msk senap
1 msk lökpulver
1 msk vitlökspulver
2 tsk malen kryddpeppar
2 tsk kanel
2-3 tsk örtsalt
rapsolja till stekning
S Å. H Ä R. G Ö R. D U :
Häll av vätska från tofun. Pressa ut vattnet i en ren kökshandduk. Smula sönder tofun till en färsliknande konsistens i en bunke.
Mixa solrosfrön och havregryn. Blanda ihop tillsammans med den smulade tofun och resterande ingredienser. Formar till bollar. Stek i rapsolja till de har fin färg.
G Y L L E N E. H A V R E R I S
I N G R E D I E N S E R :
1 tsk rapsolja
0.5 g saffran
3 dl havreris
4 dl vatten
½ tsk salt
S Å. H Ä R. G Ö R. D U :
Värm en kastrull med olja. Häll i saffran och havreriset. Stek någon minut. Häll på vatten och salt. Koka 12 minuter. Låt svalna.
S A L L A D
I N G R E D I E N S E R :
600 g rödkål
1 tsk salt
200 g grönkål
2 små äpplen
A P E L S I N – K A R D E M U M M A D R E S S I N G :
Zesten från 1 apelsin
1 dl apelsinsaft
1/2 dl rapsolja
2 tsk äppelcidervinäger
1 msk honung
2 tsk kardemumma
2 krm kryddpeppar
1 tsk örtsalt
T O P P I N G :
1 dl granatäpplekärnor
1 dl valnötter
S Å. H Ä R. G Ö R. D U :
Strimla rödkålen tunt. Lägg i en skål. Häll på salt. Massera in tills kålen släpper ifrån sig lite vatten.
Riv av grönkålen från de grövsta stjälkarna i små bitar. Spara stjälkarna och gör tex pesto, ha i smoothie/soppa. Massera in lite salt. Lägg i skålen.
Skiva äpplena i små halvmånar. Lägg i skålen.
Rör ihop dressingen. Häll över i skålen. Blanda runt rödrödkål, grönkål, äpple och dressing.
Häll på saffranshavreriset. Blanda runt lite försiktigt. Toppa med granatäpplekärnor och rostade valnötter
Smaklg spis!