Färgstark vegansk sallad med ingefärsdressing

Färgstark vegansk sallad med ingefärsdressing

200 g grönkål

200 g rödkål

1 stor morot

½ gurka

1 dl mandlar med skal

1 påse blandad sallad t ex spenat och rucola á 80

150 g vegansk fetaost

150 g blåbär

1 kruka mynta

furikake

Dressing

3 msk kallpressad olivolja

saft och skal av ½ citron

2 tsk finriven ingefära

1 finhackad urkärnad röd chilipeppar

1 tsk agavesirap

Salt

 

  1. Blanda samman ingredienserna till dressingen.
  2. Strimla rödkålen fint och repa grönkålen i mindre bitar, släng den hårda mittbiten. Skala och strimla moroten med potatisskalaren. Skiva gurkan. Hacka mandlarna grovt.
  3. Lägg upp alla grönsaker, salladen, blåbär och mandel på ett stort fat. Häll över dressingen
  4. Toppa med myntablad och smula över den veganska osten. Toppa med furikake.

 

Smaklig måltid!

 

Foton och recept: Ylva Bergqvist

Foto: Ylva Bergqvist

Dela med dina vänner

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs fler inlägg

Få de senaste nyheterna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få 10% rabatt på första köpet.

Jag godkänner En kopp näring tack integritetspolicy.