Färgstark vegansk sallad med ingefärsdressing
200 g grönkål
200 g rödkål
1 stor morot
½ gurka
1 dl mandlar med skal
1 påse blandad sallad t ex spenat och rucola á 80
150 g vegansk fetaost
150 g blåbär
1 kruka mynta
furikake
Dressing
3 msk kallpressad olivolja
saft och skal av ½ citron
2 tsk finriven ingefära
1 finhackad urkärnad röd chilipeppar
1 tsk agavesirap
Salt
- Blanda samman ingredienserna till dressingen.
- Strimla rödkålen fint och repa grönkålen i mindre bitar, släng den hårda mittbiten. Skala och strimla moroten med potatisskalaren. Skiva gurkan. Hacka mandlarna grovt.
- Lägg upp alla grönsaker, salladen, blåbär och mandel på ett stort fat. Häll över dressingen
- Toppa med myntablad och smula över den veganska osten. Toppa med furikake.
Smaklig måltid!
Foton och recept: Ylva Bergqvist
Foto: Ylva Bergqvist