En nyttig färgglad sallad på påsk- och vårbordet blir ju aldrig fel. Här kommer ett recept på en krispig sallad med bl.a. gulbetor, granatäpple, fetaost och en myntadressing.
VÅRSALLAD
1 pkt fetaost
4-5 st gulbetor
1 st rödlök
1 kruka krispsallat
1 dl granatäpple
MYNTADRESSING
1 kruka mynta
1 kruka basilika
1 vitlöksklyfta
1 1/2 dl rapsolja
1 msk citronsaft
1 tsk citronzest
1 krm salt
1 dl pumpafrön
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg fetaosten i en ugnsfastform. In i ugnen 15 minuter eller tills osten fått fin färg.
Skala och klyfta gulbetorna. Koka mjuka i lättsaltat vatten, ca 15 minuter.
Skär rödlöken. Riv salladen i bitar.
Släng in allt till myntadressingen i en mixer. Mixa slätt.
Smula fetaosten. Varva sallad, rödlök, gulbetor. Toppa med smulad fetaost, granatäpple och klicka ut myntadressingen.
Smaklig spis!