Ett unikt syriskt hantverk – Aleppotvål

Aleppotvålen är ett unikt Syriskt hantverk och har tillverkats där i samma tradition i över 4000 år. Tyvärr är inte Aleppotvål ett skyddat namn men för att den ska få kallas Aleppotvål menas det traditionellt att den ska ha tillverkats av utbildade tvålmästare enligt det traditionella hantverket. Utöver oliv- och lagerbärsolja innehåller tvålen vatten och lut. Lutet försvinner i förtvålningen och finns alltså inte kvar i slutprodukten. Det är en långsam tillverkningsprocess som blir till en unik kombination.

Renare och friskare hud

Aleppotvålen är känd för sin förmåga att rengöra huden på ett skonsamt men effektivt sätt. Den milda kombinationen av lagerbärsolja och olivolja hjälper till att avlägsna smuts och orenheter utan att torka ut huden. Genom att använda Aleppotvålen regelbundet kan du uppnå en renare och friskare hud med färre blemmor och utbrott.

Fukt- och näringsgivande effekt

Aleppotvål görs på en bas av olivolja som är känd för sina djupgående fuktgivande egenskaper, vilket gör att huden känns mjuk och smidig. Den hjälper också till att återställa hudens naturliga fuktbalans och förbättrar dess elasticitet. Med regelbunden användning av Aleppotvål kan du uppnå en väl återfuktad och strålande hud. 

Läkande egenskaper för irriterad hud

Den naturliga lagerbärsoljan i Aleppotvål har en lugnande och läkande effekt på irriterad och känslig hud. Den kan hjälpa till att lindra rodnad, klåda och inflammation, vilket gör den idealisk för personer med eksem, psoriasis och andra hudåkommor. Aleppotvål kan hjälpa till att återställa balansen i huden och främja en friskare och mer bekväm känsla. Ju mera lagerbärsolja i tvålen desto mildare, mer vårdande och fuktighetsbevarande verkar tvålen.

Mild och skonsam för alla hudtyper

En av de bästa egenskaperna hos Aleppotvålen är dess mångsidighet och förmåga att passa alla hudtyper. Oavsett om du har torr hy, fet hy eller känslig hy, kan Aleppotvålen vara en del av din dagliga hudvårdsrutin. Dess naturliga ingredienser och den milda kombinationen gör den idealisk att rengöra och vårda huden utan att orsaka irritation eller obehag.

Hållbar och miljövänlig produkt

Aleppotvål är inte bara bra för din hud, den är också bra för miljön. Dess naturliga ingredienser och biologiskt nedbrytbara kombinationen gör den till ett miljövänligt val för medvetna konsumenter. Genom att välja Aleppotvål kan du bidra till att minska användningen av kemikalier och plastförpackningar som ofta finns i kommersiella hudvårdsprodukter. 

Hitta den rätta Aleppotvålen för dig

Procentsatsen som står på tvålen representerar mängden lagerbärsolja som ger tvålen sina extra vårdande egenskaper. Hos oss köper du EANNA Aleppotvål och här kommer en enkel beskrivning på deras tvålar som gör det enklare för dig att hitta den tvål som passar just dina behov:

15% lagerbärsolja – Normal hy

Denna tvål passar utmärkt till dig med normal hud och hårbotten. Den kan användas till handtvätt, hårtvätt och kroppstvätt.

20% lagerbärsolja – Kombinerad hy

Den klassiska Aleppotvålen passar bra till dig med kombinerad hud som kan vara fet på vissa områden och torr på andra.

35% lagerbärsolja – Torr hy

Denna tvål hjälper mot torra händer och hårbotten. Perfekt under vintermånaderna i Sverige. Den fungerar också mycket bra som raklödder med sina lugnande och mjukgörande egenskaper.

55% lagerbärsolja – Känslig hy

En riktig lyxtvål som är vårdande och fantastisk mjukgörande och som lindrar klåda och lugnar hårbotten. Bra för dig med problemhy.

En riktigt lyxtvål med 55% lagerbärsolja och är en riktigt vårdande och fantastisk mjukgörande tvål som lindrar klåda och lugnar hårbotten.

Frågor och svar om Aleppotvålen

  1. Är Aleppotvålen lämplig för alla hudtyper?

Ja, Aleppotvålen är lämplig för alla hudtyper. Dom milda och naturliga ingredienserna gör den skonsam nog att använda dagligen utan att orsaka irritation.

  1. Kan Aleppotvål hjälpa till med acne och blemmor?

Ja, Aleppotvål kan vara fördelaktig för personer med akne och blemmor. Dess rengörande egenskaper kan hjälpa till att avlägsna överflödig olja och orenheter som kan bidra till akneutbrott. Det är viktigt att använda tvålen regelbundet och följa upp med en lämplig fuktighetskräm.

  1. Hur länge varar en Aleppotvål?

Det beror på hur ofta du använder tvålen. En vanlig storlek av Aleppotvål kan vara tillräcklig för flera månaders användning vid daglig användning.

  1. Var kan jag köpa Aleppotvålen?

Du kan köpa Aleppotvålen hos oss på www.enkoppnaringtack.se. Vi säljer Eanna Aleppotvål som endast innehåller naturliga ingredienser som du kan lita på och vad du ser är vad du får.

  1. Kan jag använda Aleppotvål i mitt hår?

Ja, Aleppotvål innehåller till skillnad från många vanliga schampon inga starka kemikalier eller onaturliga ingredienser som sulfater. Dom milda och naturliga ingredienserna rengör håret och hårbotten utan att torka ut den. Prova att använda Aleppotvål som ett alternativ till traditionell schampo för att få ett friskt och naturligt glänsande hår. Tänk på att byta till Aleppotvål för ditt hår kan ta en eller två veckor, då ditt hår och hårbotten behöver tid att anpassa sig, men det kommer det att vara värt. Du kan läsa mera på https://eanna.se/guide-till-aleppotval/.

Varmt välkomna in

Annika

Dela med dina vänner

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs fler inlägg

Få de senaste nyheterna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få 10% rabatt på första köpet.

Jag godkänner En kopp näring tack integritetspolicy.

preloader