Naturlig Kroppsvård

Mitt namn är Annika och jag startade En Kopp Näring Tack för att förespråka naturlig kroppsvård på grund av två saker i mitt liv. Cancer & stress, dom två har jag har kämpat mot under en en längre tid. Med åren har jag samlat på mig många erfarenheter samt kunskaper om kroppsvård som jag vill dela med mig av.

Cancern drabbades min mamma av 2009, men jag fick tack och lov ytterligare 9 år med henne innan hon somnade in. Mamma lärde mig väldigt tidigt att ta tillvara samt uppskatta vad naturen har. När man växte upp mellan 70- & 80-talet sågs halvfabrikat som en räddning i vardagen och hälsofrågor vara bara intressant för en liten klick entusiaster jämfört med idag.

naturlig kroppsvård
Tvättsåpa i tvättmaskinen från Malin i Ratan

Hudvård för självläkning

Kombinationen av min mors cancer samt min egna stress lede att jag blev väldigt sjuk. Så pass jag tappade allt hår och fick utslag på hela kroppen. Den här kombon ledde mig att börja utforska ämnet ’självläkning’. 

I min process att återhämta mig själv flyttade jag också tillbaka till min hemorten Åkersberga. Samt började min utbildning  till Kost & Näringsrådgivare samt basmedicin på Axelsons GI.

Lika viktigt som det är att ta hand om insidan, så måste vi också se över vad som händer på utsidan. Mitt utbud av ekologisk kroppsvård är därför noggrant och omsorgsfullt handplockat av mig. 

Vegansk hudvård för kroppens största organ

Huden är vårt största organ som både poröst och genomträngligt, den utsätts för mycket av vår omvärld. Det är också en första hälsoindikator på hur bra eller dåligt vi mår som visar tidiga tecken på bland annat stress eller sjukdom. 

Eftersom jag själv drabbats hårt av utslag på grund av stress så blev jag extra vaksam och noggrann med min hudvårdsrutin. 

Därför är mitt utbud av veganska hudvård omsorgsfullt utvalt och innehållet kommer från organiska källor som visar hänsyn till miljön. 

Vegansk hudvård är fri från animaliska produkter och har inte testats på djur. Den stora fördelen är alla ingredienser kommer från naturen, innehållet är helt växtbaserat. Organics by Sara tvålar görs på bland annat kallpressad rapsolja.  

Här på En Kopp Näring Tack hittar du blanda vegansk hudvård från:

Dr Sannas

Dr Sannas erbjuder 100 % växtbaserade hudvårdsprodukter med maximal skin feel och effekt. Samtliga innehåller de allra finaste ekologiska och vildplockade ingredienserna från naturen.

Organics by Sara

Alla produkter är handgjorda med noga utvalda ingredienser, 100% ekologiska och veganska!

Unecare

UneCare of Sweden står för naturlig ekologisk hudvård helt utan mineraloljor, siliconer, syntetiska tillsatser och stabilisatorer.

Ekendahls

100% naturlig och 99-100% certifierad ekologisk hudvård och handgjord tvål av exklusiva råvaror.

Tvätt, städ och disktvål ifrån Malin i Ratan Tvättsåpa Tvättmaskin
Besök butiken nu, din hud kommer att tacka dig!
Humle Ansiktsolja lavendel naturlig ekologisk jojobaolja ricinolja humleolja aprikoskärnolja

Ekologisk hudvård för din rutin

Under resan i självläkning lärde jag mig hur viktigt det är att ta ansvar för att hitta balansen mellan kropp och själ. Näringsrik kost, vitaminer, mineraler, örter samt en bra hudvårdsrutin var en del som hjälpte mig.

Det har dessutom faktiskt hjälpt många att bli mer välmående och friska.

Produkterna du kan hitta här, är noggrant handplockat av mig som gett min hud en välmående lyster igen.

Det som kännetecknar vad ekologisk hudvård är ärr dom är fria från bland annat bekämpningsmedel syntetiska ämnen, baserat på förnyelsebara produkter som värnar om hållbarhet och inte innehåller syntetiska ämnen som kan påverka din hälsa negativt.

Hudvårdsprodukterna du hittar hos mig är naturliga och ekologiskt, bland annat hittar du dessa:

  • Lendelunden
  • Mood Organic
  • Malin i Ratan
  • Humle från Kalvsved
  • Loelle

Naturlig hud & kroppsvård, valt med omsorg

Det är viktigare nu, mer än någonsin att vi väljer produkter som värnar om miljön. Mitt sortiment är valt av mig samt anpassat så att det värnar om både miljö, människor och djur.

Naturlig hud & kroppsvård sträcker sig inte bara till vad vi smörjer in oss med. Det finns även produkter som värnar om vår egna miljö, lever vi en bra med miljö som visar omsorg samt tar hänsyn till den miljö vi lever i, så kommer man må så mycket bättre Förutom produkter för din hud och hår hittar du också:

  • Återvunnet silver och guld från MNOP Jewelry
  • Bivaxljus från Svenska Bivaxljus
  • Necessärer & Makeup-väskor från Ulrika Gyllstad
  • Choklad från Vintage Plantations
  • Och mycket mer

Varmt Välkomna in till en kopp näring tack!

Få de senaste nyheterna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få 10% rabatt på första köpet.

Jag godkänner En kopp näring tack integritetspolicy.

preloader