E L D S O P P A
4 – 6. P O R T I O N E R // 5. M I N U T E R
I N G R E D I E N S E R:
2 st gula lökar
2 vitlöksklyftor
1 msk kokosolja
2 msk tomatpure
1.5 tsk sambal oelek
400 g morötter
400 g palsternacka
4 cm ingefära
1 l vatten
4 dl kokosmjölk
1 msk grönsaksbuljong
2 dl röda linser, torkade
2 msk limesaft
salt
svartpeppar
S Å H Ä R G Ö R D U :

Skala och skär lök och vitlök. Stek mjuka i olja. Tillsätt tomatpure och sambal oelek.
Hacka morötter, palsternacka och ingefäran i bitar. Lägg i steket.
Tillsätt vatten, kokosmjölk, grönsaksbuljong och röda linser. Låt koka i 15 min.
Mixa soppan med stavmixer. Tillsätt limesaften. Smaka av med salt och peppar.