Eldsoppa med fröbröd och grön ärtröra

E L D S O P P A

4 – 6. P O R T I O N E R // 5. M I N U T E R

I N G R E D I E N S E R:

2 st gula lökar

2 vitlöksklyftor

1 msk kokosolja

2 msk tomatpure

1.5 tsk sambal oelek

400 g morötter

400 g palsternacka

4 cm ingefära

1 l vatten

4 dl kokosmjölk

1 msk grönsaksbuljong

2 dl röda linser, torkade

2 msk limesaft

salt

svartpeppar

 

S Å H Ä R G Ö R D U :

Eldsoppa med fröbröd och grön ärtröra – recept och foto Josefin Krüger.

Skala och skär lök och vitlök. Stek mjuka i olja. Tillsätt tomatpure och sambal oelek.

 

Hacka morötter, palsternacka och ingefäran i bitar. Lägg i steket.

 

Tillsätt vatten, kokosmjölk, grönsaksbuljong och röda linser. Låt koka i 15 min.

 

Mixa soppan med stavmixer. Tillsätt limesaften. Smaka av med salt och peppar.

 

Smaklig spis!

Dela med dina vänner

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Läs fler inlägg

Få de senaste nyheterna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få 10% rabatt på första köpet.

Jag godkänner En kopp näring tack integritetspolicy.

preloader