Eldsoppa med fröbröd och grön ärtröra

E L D S O P P A

4 – 6. P O R T I O N E R // 5. M I N U T E R

I N G R E D I E N S E R:

2 st gula lökar

2 vitlöksklyftor

1 msk kokosolja

2 msk tomatpure

1.5 tsk sambal oelek

400 g morötter

400 g palsternacka

4 cm ingefära

1 l vatten

4 dl kokosmjölk

1 msk grönsaksbuljong

2 dl röda linser, torkade

2 msk limesaft

salt

svartpeppar

 

S Å H Ä R G Ö R D U :

Eldsoppa med fröbröd och grön ärtröra – recept och foto Josefin Krüger.

Skala och skär lök och vitlök. Stek mjuka i olja. Tillsätt tomatpure och sambal oelek.

 

Hacka morötter, palsternacka och ingefäran i bitar. Lägg i steket.

 

Tillsätt vatten, kokosmjölk, grönsaksbuljong och röda linser. Låt koka i 15 min.

 

Mixa soppan med stavmixer. Tillsätt limesaften. Smaka av med salt och peppar.

 

Smaklig spis!

Dela med dina vänner

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs fler inlägg

Få de senaste nyheterna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få 10% rabatt på första köpet.

Jag godkänner En kopp näring tack integritetspolicy.