Glass i stora lass, grillmiddagar med feta såser, några glas vin extra? Det är lätt att ta ut svängarna lite mera under sommaren och på semestern. Tillbaka till vardagen och hösten så kanske det är dax att införa lite grönare rutiner.
Jag har fått hjälp av receptmakaren Ylva Bergqvist, som bl.a. har skrivit boken PREPP – Vegorecept för en smartare vardag, med lite hälsosammare recept.
Här kommer ett recept på en god grön drink med lite extra sting av chilipeppar.
Grön juice med extra sting av chilipeppar, 2 personer eller ett stort glas till 1 person
En knippe grönkål ca 200 g
30 g Eko salladsmix från Garant (babyspenat, rucola och röd mangold). Går även bra med andra mixer eller spenat.
2 st äpplen
2 st selleristjälkar
Lite chili efter tycke och smak.
Pressa allt i en slow juicer eller råsaftcentrifug och drick så färskt du kan. Jag använder en slow juicer men går även bra med en råsaftcentrifug.
Hoppas den smakar!
Annika
ps jag brukar göra grönsaksbiffar på dom grönsakerna som blir över efter juicen. Brukar krydda upp lite och sen steker jag biffarna i stekpannan.