Bivax – en allsidig naturlig produkt

Skäggbalm från Ockelbo bi av bivax

Varje gång du smörjer på en bivaxbaserad salva eller tänder ett bivaxljus, tänk på att du använder en produkt med tusentals år på nacken. Från egyptiska mumier till nutida kosmetika och en idealisk råvara för ljusproduktion, bivax har fascinerat oss med sin enkelhet och effektivitet. Bivaxet skapas naturligt av bina i deras bikupor. Så vad är det med bivax som gör den så unik?

Bivax i kosmetika

Om du tittar noga på ingredienserna i dina skönhetsprodukter är chansen stor att du kommer att stöta på bivax. Från läppbalsam till krämer, bivax är en återkommande aktör i kosmetikaindustrin. Men varför? Det finns ett antal anledningar till varför bivax anses vara en allsidig naturlig produkt för skönhet. Här är några av dem.

 • En fantastisk naturlig fuktgivare, perfekt för torr och narig hud då den mjukgör och återfuktar.
 • Om du har känslig hud vet du hur utmanande det kan vara att hitta produkter som inte irriterar din hud. Bivax har antiinflammatoriska och lugnande egenskaper vilket är perfekt om har du en hud som kliar eller om du brottas med andra hudproblem som eksem, akne eller rosacea.
 • Bivax skyddar även mot väder och vind. Avvisar kyla och vatten. Bevarar fukt och värme. Perfekt att använda en bivaxsalva vintertid som skydd.

Bivax för hemmet

Bivax är inte bara bra för dig, det är bra för ditt hem också. Har du någonsin tänkt på att rena luften i ditt hem? Med bivaxljus kan du göra just det.

Bivaxljus

Ljus har varit en del av människans liv sedan urminnes tider. Från elden som gav oss värme och ljus till dagens mer sofistikerade ljuskällor, har vi alltid sökt sätt att lysa upp våra nätter och skapa en varm och välkomnande atmosfär. Bland dessa ljuskällor har bivaxljus gjort ett outplånligt intryck på vår kultur och historia. Under medeltiden var bivaxljus särskilt populära i Europa. De var dyrare än talgljus och därmed ofta förbehållna kyrkor och kungliga hushåll. Deras ljusa, stadiga flamma och milda doft var mycket uppskattade.

Fördelar med bivaxljus

 • En av de största fördelarna med bivaxljus är deras naturliga och hållbara egenskaper. De brinner längre och renare än andra ljus, utan att producera skadliga ämnen.
 • Bivaxljus är också kända för sina hälsobefrämjande egenskaper. De bidrar till en bättre inomhusmiljö för dig och din familj och renar luften genom att frigöra negativa joner när de brinner, vilket hjälper till att eliminera allergener och andra skadliga ämnen.

Vanliga frågor om bivaxljus

 1. Hur länge brinner ett bivaxljus? Bivaxljus har en lång brinntid jämfört med andra ljus. Ett genomsnittligt bivaxljus kan brinna i upp till 20 timmar, beroende på storlek och kvalitet.
 2. Vad gör bivaxljus så speciella? Bivaxljus är naturliga, miljövänliga och fria från skadliga ämnen. Dessutom har de en mild, naturlig doft och en vacker, varm glöd som skapar en mysig atmosfär.
 3. Är bivaxljus dyra? Ja, bivaxljus kan vara dyrare än andra ljus. Detta beror på att processen för att producera bivax är tidskrävande och kräver en hel del arbete från både bina och biodlaren.
 4. Kan jag göra bivaxljus själv? Ja, du kan definitivt göra dina egna bivaxljus! Allt du behöver är rent bivax, veke och lite tålamod.
 5. Vad är den bästa platsen att förvara bivaxljus? För att förlänga dina bivaxljus livslängd, bör du förvara dem på en sval, torr plats borta från direkt solljus.
 6. Var kan jag köpa bivaxljus? Bivaxljus kan köpas online, i hantverksbutiker eller direkt från lokala biodlare. Vi säljer bivaxljus från Svenska Bivaxljus här på www.enkoppnaringtack.se.

Avslutning

Oavsett om du väljer att använda bivax för skönhet, hälsa dess förmåga att rena luft eller dess hållbara aspekter, har bivax en plats i varje hem. Dess tillverkning är ett vackert exempel på samarbetet mellan människa och natur. Så tänd ett bivaxljus i höst och bli en miljöhjälte eller investera i en härlig och naturlig bivaxkräm till vintern och skydda din hud mot vind och kyla. Eller varför inte prova båda.

Varmt välkomna in!

Vi har både bivaxkrämer, bivaxcerat och bivaxljus!

Dela med dina vänner

Facebook
Twitter
LinkedIn

Läs fler inlägg

Få de senaste nyheterna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få 10% rabatt på första köpet.

Jag godkänner En kopp näring tack integritetspolicy.

preloader