Raw Påsktårta

RAW PÅSKTÅRTA

BOTTEN:

Recept och foto Josefin Krüger

3 dl valnötter

2 dl pumpakärnor

14 st dadlar

6 st aprikoser

1 msk kokosmjölk

1 tsk vaniljpulver

1 dl raw kakaopulver

1/2 tsk salt

1/2 dl kakonibs

 

MITTEN:

2 dl fet kokosmjölk

2 msk dadelsirap

1/2 dl ljus tahini

1 kardemumma

 

TOPPEN:

Recept Josefin Krüger

2 bananer

1 pkt fryst mango

2 msk citronsaft

2 dl kokosmjölk

1 tsk gurkmejapulver

1 nypa vaniljpulver

 

TOPPING:

1 dl granatäpplekärnor

 

SÅ HÄR GÖR DU:

BOTTEN:

Mixa valnötter och pumpafrön till ett mjöl. Tillsätt resterande ingredienser. Mixa till en deg. Tillsätt ev mer kokosmjölk om den är för torr.

 

Tyck ut degen i en rund form med avtagbara kanter, ca 20 cm i diameter.

 

MITTEN:

Häll alla ingredienser i en bunke. Rör ihop. Smaka av.

 

Häll över botten. Sprid ut över hela. In i frysen minst 30 min.

 

TOPPEN:

Lägg alla ingredienser i en mixer. Mixa slätt.

Recept och foto Josefin Krüger

 

Ta ut kakan från frysen. Häll över smeten. In i frysen minst 2 timmar.

 

Ta fram i rumstemperatur 20 min innan servering. Toppa med granatäpplekärnor. NJUT!

Dela med dina vänner

Dela på facebook
Facebook
Dela på google
Google+
Dela på twitter
Twitter
Dela på linkedin
LinkedIn

Läs fler inlägg

Få de senaste nyheterna

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Få 10% rabatt på första köpet.

Jag godkänner En kopp näring tack integritetspolicy.

preloader