RAW PÅSKTÅRTA
BOTTEN:
3 dl valnötter
2 dl pumpakärnor
14 st dadlar
6 st aprikoser
1 msk kokosmjölk
1 tsk vaniljpulver
1 dl raw kakaopulver
1/2 tsk salt
1/2 dl kakonibs
MITTEN:
2 dl fet kokosmjölk
2 msk dadelsirap
1/2 dl ljus tahini
1 kardemumma
TOPPEN:
2 bananer
1 pkt fryst mango
2 msk citronsaft
2 dl kokosmjölk
1 tsk gurkmejapulver
1 nypa vaniljpulver
TOPPING:
1 dl granatäpplekärnor
SÅ HÄR GÖR DU:
BOTTEN:
Mixa valnötter och pumpafrön till ett mjöl. Tillsätt resterande ingredienser. Mixa till en deg. Tillsätt ev mer kokosmjölk om den är för torr.
Tyck ut degen i en rund form med avtagbara kanter, ca 20 cm i diameter.
MITTEN:
Häll alla ingredienser i en bunke. Rör ihop. Smaka av.
Häll över botten. Sprid ut över hela. In i frysen minst 30 min.
TOPPEN:
Lägg alla ingredienser i en mixer. Mixa slätt.
Ta ut kakan från frysen. Häll över smeten. In i frysen minst 2 timmar.
Ta fram i rumstemperatur 20 min innan servering. Toppa med granatäpplekärnor. NJUT!